Logistiek 4.0 via WMS

Vandaag de dag verandert de logistiek continu. Er worden immers steeds meer eisen gesteld. Het winkelgedrag van consumenten is immers fundamenteel veranderd waardoor de behoefte is ontstaan aan slimmere warehouses voor het beleveren van veeleisende consumenten.

Klanten ontdekken dat ze ook bij de bron kunnen bestellen. Aangezien de goederen hetzelfde zijn, draait alles rond uw voorraad en service. Om dat te verwezenlijken is een goede data-uitwisseling met uw klanten en leveranciers cruciaal.

Being digital vs doing digital

Vaak doen logistieke bedrijven beroep op een e-commerce expert. Aan de oppervlakte worden dan de eerste stappen genomen. Maar dit ‘Doing Digital’ is zelden toereikend.

Om mee te kunnen met de veranderende maatschappij is er meer nodig. Onze logistieke ingenieurs helpen u de volgende stap te zetten, van “Doing digital” naar “Being digital”.

Being digital: efficiënter, flexibeler, goedkoper

Internet of Things (IoT),nieuwe mobiele netwerken, blockchain en autonome voertuigen versnellen de digitale transformatie. Data begint nu te stromen in uw logistiek. Bij DDL zorgen we dat deze logistieke data u ook effectief iets opleveren. De sleutel daartoe vormt data analytics: het verzamelen, verwerken en opschonen van data om er bruikbare informatie uit te halen die leidt tot andere en betere beslissingen. We zetten uw logistieke data om in concrete meerwaarde.

Dankzij een data gedreven logistiek kunt u efficiëntie realiseren zonder in te boeten op flexibiliteit en kostprijs. Data analyse is naast vierkante meters en slotcapaciteit dan ook een strategische logistieke asset, mogelijk zelfs de belangrijkste.

We maken uw warehouse slimmer, efficiënter én flexibeler.

Niet enkel voor de grotere spelers

Een data gedreven logistiek heeft ook grote voordelen indien u als bedrijf een klein magazijn of distributiecentrum heeft.

Eén van de problemen in het verleden bij geautomatiseerd materiaal was dat u altijd geconfronteerd werd met een grote (dure) overhead. Dit woog erg door op uw kleine projecten en maakte ze quasi onbetaalbaar. Tegenwoordig combineren onze ingenieurs echter IOT-principes met kunstmatige intelligentie en Machine Learning. Hierdoor wordt uw overhead drastisch minder waardoor u als bedrijf met een kleiner magazijn of distributiecentrum ook perfect kunt profiteren van de grote voordelen van logistiek 4.0.

CONTACT

Op zoek naar een studiebureau dat u concrete, praktische oplossingen aanreikt zodat u gegarandeerd voldoet aan alle regelgevingen?

Neem gerust contact met ons op.

DD Logistics

Stefan Vercauteren

T+32 (0) 57 42 15 21
Elogistics@ddeng.be

Of via onderstaand formulier.

7 + 4 =