Verbeteren opslagcapaciteit

Uw magazijnruimte is kostbaar. Deze ruimte en de mensen die erin werken moeten dan ook zo efficiënt mogelijk benut worden. Het is essentieel om de juiste oplossing te vinden in combinatie met de goederen die u wilt opslaan.
Als bedrijf zit je vaak opgesloten binnen de fysieke grenzen van je terrein. Uitbreiden is zelden mogelijk. Maar tegelijkertijd word je geconfronteerd met een groei aan producten, volumes en receptie-/verpakkingsruimte.
Efficiënte opslagcapaciteit is essentieel bij groeiende webwinkels, bij productiebedrijven en bij logistieke distributiecentra. Dat vraagt om flexibiliteit en expertise op het gebied van opslagsystemen, distributiestromen en routes.

Groot aantal logistieke oplossingen ter beschikking

Als ingenieursbureau gespecialiseerd in opslagcapaciteit kennen we uiteraard heel wat logistieke oplossingen. Elke oplossing hieronder heeft een andere impact op uw stockagevolume en een positieve of negatieve invloed op uw verwerkingssnelheid en bereikbaarheid van de goederen.

  • Artikels verplaatsen in uw magazijn of uw magazijn dynamisch maken zorgen voor minder lege ruimte in de rekken
  • In inrijstellingen staan uw goederen heel compact, maar zijn enkel LIFO bereikbaar
  • In mobiele rekken is elke locatie bereikbaar en staan uw goederen compact, maar uw toegangssnelheid is beperkt
  • Plateau- en paternosterliften koppelen dan weer een compacte goederenstockage aan een hoge picksnelheid, maar zijn – naar investering toe – eerder geschikt voor kleinere producten

Elk systeem heeft m.a.w. zijn voor- en nadelen. Als ervaren logistieke ingenieurs weten we dat een echte efficiënte oplossing enkel kan gevonden worden in een combinatie van technieken: bijvoorbeeld een plateau-lift voor picking gekoppeld aan mobiele rekken als bulkstockage voor herbevoorrading.

We optimaliseren de opslagcapaciteit van uw magazijn, steeds in combinatie met een uitgekiende routestrategie.

Naar een logistieke totaaloplossing

Bij DDL weten we als geen ander dat enkel een totaaloplossing goed genoeg is. Uw magazijn moet dan ook snel en efficiënt worden ingericht met een optimale opslagcapaciteit per m3, gecombineerd met een uitgekiende routestrategie. Enkel zo heb je een win-win situatie voor iedereen.

CONTACT

Op zoek naar een studiebureau dat u concrete, praktische oplossingen aanreikt zodat u gegarandeerd voldoet aan alle regelgevingen?

Neem gerust contact met ons op.

DD Logistics

Stefan Vercauteren

T+32 (0) 57 42 15 21
Elogistics@ddeng.be

Of via onderstaand formulier.

13 + 11 =