Onder de noemer Plant Design vallen alle zaken die nodig zijn om te komen tot een finaal ontwerp van een productieomgeving. Via een vastgelegde methodiek en aanpak werken we met u samen om tot de optimale productieomgeving te bekomen, zowel naar indeling, ergonomie, logistiek als andere domeinen.

Onze ingenieurs beschikken over de modernste tools zoals de Autodesk Factory Design Utilities en Autocad Plant 3D. Dit stelt ons in staat om snel en overzichtelijk te werk te gaan, zodat resultaten voor u tastbaar worden in een vroeg stadium.

  • Vastleggen van gewenste process flow in een PFD (Process Flow Diagram) en een P&ID (Process & Instrumentation Diagram)
  • Bepalen van optimale lay-out van machinepark door “rapid prototyping” in 2D en 3D om snel opportuniteiten met u te bespreken
  • Vastleggen van specificaties in lastenboeken om bij leveranciers en onderaannemers vergelijkbare offertes te krijgen
  • Bepalen van interne logistiek, goederenontvangst, expeditie
  • Bepalen van nodige technieken en utiliteiten voor ondersteuning van productieproces

Architect van productielijnen

Door onze jarenlange ervaring met het uitbreiden of upgraden van productiecapaciteit stellen we onszelf wel eens voor als architect van productielijnen. We hanteren steeds een open en transparante communicatiestijl en brengen de wensen van de verschillende afdelingen (engineering, operations, quality, technische dienst, …) in kaart. Zo komen we gegarandeerd tot een ontwerp dat volledig beantwoordt aan uw noden.