Hoe maken we het verschil?

uitgebreide kennis van de wetgeving

Als studiebureau kennen we de wetgeving van binnen en van buiten en kunnen dan ook de vereiste diploma’s & certificaten voorleggen.

praktische, haalbare oplossingen

Als ingenieursbureau denken we met u mee. We vertalen de wetgeving naar technisch én economisch haalbare oplossingen voor uw bedrijf.

meer dan 25 jaar ervaring in de proces-industrie

Al meer dan 25 jaar zijn we gespecialiseerd in de procesindustrie. We vinden gegarandeerd een oplossing op maat van uw bedrijf.

communicatie in mensentaal

De wetgeving is complex en vaak moeilijk te begrijpen. Onze oplossingen zijn daarentegen steeds geformuleerd in duidelijke, no-nonsense mensentaal.

Gegarandeerd een vlotte keuring van uw processen

Bij DD Engineering zijn we ingenieurs die de wetgeving perfect beheersen. We denken dan ook technisch mee hoe u zo efficiënt mogelijk aan alle regels voldoet. Geen enkele uitdaging gaan we uit de weg, hoe complex ook. Dankzij onze jarenlange ervaring in de procesindustrie vinden we gegarandeerd een oplossing zodat u over een veilige installatie beschikt. Dit maakt op zijn beurt een vlotte keuring door een extern controle-organisme of inspectie mogelijk, waarbij we indien gewenst ook aanwezig zijn om een vlotte begeleiding te garanderen. Door de vele keuringen hebben we een goede verstandhouding opgebouwd met de controleurs en de keuringsinstanties.

Benieuwd hoe we dit voor u kunnen doen? Neem gerust contact op!

Diploma's & certificaten

VCA-VOL

EHEDG
(hygiënisch ontwerp)

ATEX

Hazop

Process Safety
Procter & Gamble

Thermal Safety
Procter & Gamble

Siemens Functional
Safety Professional

(TÜV)

Wat mag u van ons verwachten

Wetgeving

Als studiebureau beheersen we de wetgeving als geen ander. Zo bent u zeker dat u aan alle regels en wetten voldoet.

Studie & advies

Als ingenieursbureau berekenen we de meest efficiënte weg om aan alle regels en wetgevingen te voldoen.

Uitvoering

We begeleiden u in de uitvoering van de concrete oplossingen of nemen deze volledig van u over.

Keuring & inspectie

Onze onderbouwde dossiers zorgen voor een vlotte keuring en/of inspectie. Daarnaast staan we u ook bij tijdens de effectieve keuring of inspectie.

Expertises

We helpen u met praktische en haalbare maatregelen om de veilige én betrouwbare werking van uw processen te garanderen. Van ontwerp tot beveiligingssystemen en procedures.

Technisch Constructiedossier (TCD) en indienststellingsverslag van nieuwe machines, risicoanalyses van machines, onderhoudsvriendelijk en veilig ontwerp van machines, audits van elektrische netwerken, …

Praktische maatregelen om te voldoen aan de ATEX normen of richtlijnen zodat uw werknemers op een veilige manier hun werkzaamheden kunnen uitvoeren in omgevingen met gas- en/of ontploffingsgevaar.

We zorgen dat uw industriële gebouwen voldoen aan de wettelijke eisen rond brandveiligheid: branddetectie, primaire blusmiddelen, rook- en warmteafvoer (RWA),evacuatiewegen, …

We ontwerpen uw tankenpark en zien er op toe dat dit volledig voldoet aan de geldende normen en wetten én dat dit zo kostenefficiënt mogelijk gebeurt.

Wens je meer info over onze expertises?

Benieuwd naar wat we allemaal voor jou kunnen doen?

Neem dan gerust CONTACT op

Knowledge center safety

Wat is ATEX?

De ATEX 153 richtlijn is bedoeld voor werkgevers (en werknemers) en beschrijft minimumvoorschriften om werknemers te beschermen tegen explosierisico's. Hieruit volgt de verplichting voor het opstellen van een explosieveiligheidsdocument (EVD). Maar wat houdt zo'n EVD nu precies in?

Lees verder

Process Safety Study (PSS)

Zodra we te maken hebben met gevaarlijke producten – corrosief, oxiderend, explosief,... – of complexe processen (ontvlambare producten opwarmen, werken met hoge drukken,...) is het noodzakelijk om de beveiligingen in detail te analyseren. Procesveiligheid is belangrijk omdat het serieuze incidenten vermijdt zoals explosie, overdruk, chemische uitstoot enz. Dit werken we uit in een procesveiligheidsstudie (PSS) die de nodige beveiligingen oplijst én begroot.

Lees verder

De beste analysemethodes om veiligheidsrisico's in kaart te brengen

Uit het eerste artikel rond Technische veiligheid blijkt dat het vermijden van ongevallen een prioriteit moet zijn. Nu rijst de vraag: hoe doen we dat concreet? Om ongevallen te vermijden, moet je eerst de aanwezige risico’s in kaart brengen. Dit kan op diverse manieren gebeuren maar het is belangrijk om de geschikte methode te selecteren.

Lees verder

Meer artikels

Contact

Op zoek naar een studiebureau dat u concrete, praktische oplossingen aanreikt zodat u gegarandeerd voldoet aan alle regelgevingen?

Neem gerust contact met ons op.

safety@ddeng.be+32 (0)57 42 15 21

Of via onderstaand formulier.