HomeSafety EngineeringStudiebureau & ingenieursbureau brandveiligheid

Studiebureau & ingenieursbureau brandveiligheid

We zorgen dat uw industriële gebouwen voldoen aan de wettelijke eisen rond brandveiligheid: branddetectie, primaire blusmiddelen, rook- en warmteafvoer (RWA), evacuatiewegen, …

Brandveiligheid is voor ieder gebouw van uiterst belang. Als ingenieursbureau gespecialiseerd in brandveiligheid waken we over een juiste compartimentering van uw gebouw(en). Hierdoor wordt een snelle uitbreiding van de brand voorkomen. Maar onze ingenieurs brandveiligheid gaan verder en optimaliseren ook eventuele evacuaties. Als studiebureau gespecialiseerd in brandveiligheid beseffen we immers als geen ander hoe belangrijk een goed ontworpen gebouw is voor een vlotte evacuatie, met een veel kleinere kans op slachtoffers tot gevolg.

Studiebureau met uitgebreide kennis van wetgeving rond brandveiligheid

Branddetectie, primaire blusmiddelen, Rook- en Warmteafvoer (RWA),evacuatiewegen, … Er komt heel wat bij kijken om een gebouw volledig aan de wettelijke eisen te laten voldoen. Industriële gebouwen, met bouwaanvraag ingediend na 15 augustus 2009, moeten beantwoorden aan het KB Basisnormen, Bijlage 6. Onze ingenieurs brandveiligheid staan u bij met (praktische) raad en daad.

 

Gefundeerde dossiers met concreet advies (studiebureau brandveiligheid)

Als studiebureau rond brandveiligheid hebben onze ingenieurs bij DD Engineering heel wat ervaring met het uitwerken van gefundeerde dossiers die door de brandweer gecontroleerd worden.

We kennen de wetgeving i.v.m. brandveiligheid van binnen en van buiten. Onze safety ingenieurs geven u dan ook advies zodat uw gebouw gegarandeerd aan alle nodige wettelijke eisen rond brandveiligheid voldoet.

 

Praktische en haalbare oplossingen (ingenieursbureau brandveiligheid)

Als ingenieursbureau gespecialiseerd in brandveiligheid denken we met u mee. Dankzij onze jarenlange ervaring in de procesindustrie vinden we gegarandeerd een oplossing zodat u over een brandveilige installatie beschikt. We vertalen de wetgeving naar technisch én economisch haalbare oplossingen voor uw bedrijf. Het advies dat we u geven is de praktische vertaling van de wettekst naar de technische uitwerking van de nodige maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan de vereiste brandweerstand van muren of poorten, maar ook hoe je de productieruimte het beste indeelt en waar de evacuatiewegen moeten lopen.

Daarnaast maken onze ingenieurs brandveiligheid overzichtelijke rapporten van uw nieuwe of bestaande gebouwen die voor een vlotte keuring (door brandweer, brandverzekering,…) zorgen.

 

Multidisciplinair ingenieursbureau

Als multidisciplinair ingenieursbureau kunnen we u overigens volledig ontzorgen! Door ons multidisciplinaire facet kunnen we immers diverse taken op ons nemen, denk bijvoorbeeld ook aan het uittekenen van evacuatieplannen en het implementeren van bepaalde oplossingen rond brandveiligheid.

Uitgebreide kennis wetgeving

Als studiebureau kennen we de wetgeving van binnen en van buiten en kunnen dan ook de vereiste diploma’s & certificaten voorleggen.

Praktische, haalbare oplossingen

Als ingenieursbureau denken we met u mee. We vertalen de wetgeving naar technisch én economisch haalbare oplossingen voor uw bedrijf.

Communicatie in mensentaal

De wetgeving is complex en vaak moeilijk te begrijpen. Onze oplossingen zijn daarentegen steeds geformuleerd in duidelijke, no-nonsense mensentaal.

Safety Engineering

 We vertalen de complexe wetgeving rond veiligheid naar technisch én economisch haalbare oplossingen

Procesveiligheid (HAZOP, ...)
Machineveiligheid (CE, ...)
Explosiegevaar
(ATEX, ...)
Brandveiligheid (Compartimentering, ...)
Gevaarlijke
producten

Contact

Op zoek naar een studiebureau dat u concrete, praktische
oplossingen aanreikt zodat u gegarandeerd voldoet aan alle
regelgevingen?

Neem gerust contact met ons op.

 

Christophe Huyghe
Expert Technische Veiligheid

safety@ddeng.be
0474 300 685

Of liever via een contactformulier?