Studiebureau & ingenieursbureau brandveiligheid

Brandveiligheid is voor ieder gebouw van uiterst belang. Als ingenieursbureau gespecialiseerd in brandveiligheid waken we over een juiste compartimentering van uw gebouw(en). Hierdoor wordt een snelle uitbreiding van de brand voorkomen. Maar onze ingenieurs brandveiligheid gaan verder en optimaliseren ook eventuele evacuaties. Als studiebureau gespecialiseerd in brandveiligheid beseffen we immers als geen ander dat in een goed ontworpen gebouw iedereen vlot kan evacueren, waardoor er geen slachtoffers vallen.

Studiebureau met uitgebreide kennis van wetgeving rond brandveiligheid

Veel bedrijven en werknemers hebben te maken met gas- en/of stofontploffingsgevaar op de werkvloer.  Soms beseft men zelfs niet dat alledaagse producten zoals hout en cacaopoeder gevaar kunnen opleveren voor mens en installatie.  De evaluatie van een dergelijke situatie is vaak moeilijk en de maatregelen die genomen moeten worden zijn vaak lastig in praktijk te brengen. Als studie- en ingenieursbureau gespecialiseerd in de wetgeving rond ATEX zijn we bij DDS uitstekend geplaatst om u concrete oplossingen aan te bieden waarmee u voldoet aan de ATEX wetgeving én een veilige werkomgeving creëert voor mens en machine.

ATEX wetgeving vertaald naar concrete oplossingen

Branddetectie, primaire blusmiddelen, Rook- en Warmteafvoer (RWA),evacuatiewegen, … Er komt heel wat bij kijken om een gebouw volledig aan de wettelijke eisen te laten voldoen. Industriële gebouwen, met bouwaanvraag ingediend na 15 augustus 2009, moeten beantwoorden aan het KB Basisnormen, Bijlage 6. Onze ingenieurs brandveiligheid staan u bij met (praktische) raad en daad.

Gefundeerde dossiers met concreet advies studiebureau brandveiligheid)

Als studiebureau rond brandveiligheid hebben onze ingenieurs bij DD Safety heel wat ervaring met het uitwerken van gefundeerde dossiers die door de brandweer gecontroleerd worden.

We kennen de wetgeving i.v.m. brandveiligheid van binnen en van buiten. Onze safety ingenieurs geven u dan ook advies zodat uw gebouw gegarandeerd aan alle nodige wettelijke eisen rond brandveiligheid voldoet.

Praktische en haalbare oplossingen (ingenieursbureau brandveiligheid)

Als ingenieursbureau gespecialiseerd in brandveiligheid denken we met u mee. Dankzij onze jarenlange ervaring in de procesindustrie vinden we gegarandeerd een oplossing zodat u over een brandveilige installatie beschikt. We vertalen de wetgeving naar technisch én economisch haalbare oplossingen voor uw bedrijf. Het advies dat we u geven is de praktische vertaling van de wettekst naar de technische uitwerking van de nodige maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan de vereiste brandweerstand van muren of poorten, maar ook hoe je de productieruimte het beste indeelt en waar de evacuatiewegen moeten lopen.

Daarnaast maken onze ingenieurs brandveiligheid overzichtelijke rapporten van uw nieuwe of bestaande gebouwen die voor een vlotte keuring (door brandweer, brandverzekering,…) zorgen.

Multidisciplinair ingenieursbureau

Als multidisciplinair ingenieursbureau kunnen we u overigens volledig ontzorgen! Door ons multidisciplinaire facet kunnen we immers diverse taken op ons nemen, denk bijvoorbeeld ook aan het uittekenen van evacuatieplannen en het implementeren van bepaalde oplossingen rond brandveiligheid.

CONTACT

Op zoek naar een studiebureau dat u concrete, praktische
oplossingen aanreikt zodat u gegarandeerd voldoet aan alle
regelgevingen?

Neem gerust contact met ons op.

Expert Technische Veiligheid

Christophe Huyghe

T+32 (0) 57 42 15 21
Esafety@ddeng.be

Of via onderstaand formulier.