HomeSafety EngineeringProcesveiligheid

Proces
veiligheid

Procesveiligheid (incl. een HAZOP studie) is een ruime term van diverse maatregelen (zowel ontwerp als beveiligingssystemen en procedures) om de veilige werking van uw processen te garanderen.

Als studie- en ingenieursbureau gespecialiseerd in Hazop en andere procesveiligheid bent u bij DD Engineering aan het juiste adres. Onze Hazop ingenieurs dragen efficiëntie hoog in het vaandel en zoeken steeds naar technisch én economisch haalbare oplossingen.Er gelden steeds strengere veiligheids- en milieunormen voor bedrijven. Het is dan ook van uitermate belang dat uw processen op een veilige en betrouwbare manier verlopen. Daarom moeten gevaarlijke scenario’s uitgesloten worden. Denk bijvoorbeeld aan het overlopen of lekken van een tank met een corrosief product, wat nefaste gevolgen heeft voor mens en milieu.

De meerwaarde van DD Engineering

Als erkende én gekwalificeerde partner van Procter and Gamble hebben we bij DD Engineering ondertussen een bijna 30-jarige lange kennis opgebouwd op het vlak van procesveiligheid. Als studiebureau analyseren onze procesveiligheid-ingenieurs uw processen tot in detail om de mogelijke risico’s correct in te schatten. We zoeken steeds naar een technisch haalbare oplossing en werken deze concreet uit zodat u dit snel kan (laten) uitvoeren.

Dankzij onze praktijkervaring kunnen we zo bv. het geschikte type instrumentatie bepalen, de keuze van pompen, tanks,… noem maar op.

 

Wat biedt DD Engineering u aan?

Door onze jarenlange expertise als specialist in procesveiligheid bieden we veiligheidsstudies die het beste aansluiten bij uw proces. De meest gekende is de Hazop-studie, waarbij procesafwijkingen in kaart worden gebracht. Onze Hazop ingenieurs dragen efficiënte meetings hoog in het vaandel. Onze goede voorbereiding en charismatische ingenieurs zorgen voor een efficiënte en effectieve werking.

De veiligheidsmaatregelen kunnen uitgewerkt worden in aparte procesveiligheidsstudies (PSS) waarbij alle beveiligingen gedimensioneerd worden volgens het worst-case scenario. Aanvullend hoort hierbij een LOPA-analyse en SIL-verificatie van de veiligheidssystemen (SIS = safety instrumented system).

 

Waarom kiezen voor DD Engineering als studiebureau Hazop?

Klanten appreciëren onze aanpak: efficiënt, flexibel én zeer pragmatisch. Zo leiden onze complexe veiligheidsstudies effectief tot een snelle technische uitwerking, al dan uitgevoerd niet door onze eigen DD Engineering -ingenieurs. En dient het niet enkel om wettelijk of administratief in orde te zijn.

Uitgebreide kennis wetgeving

Als studiebureau kennen we de wetgeving van binnen en van buiten en kunnen dan ook de vereiste diploma’s & certificaten voorleggen.

Praktische, haalbare oplossingen

Als ingenieursbureau denken we met u mee. We vertalen de wetgeving naar technisch én economisch haalbare oplossingen voor uw bedrijf.

Communicatie in mensentaal

De wetgeving is complex en vaak moeilijk te begrijpen. Onze oplossingen zijn daarentegen steeds geformuleerd in duidelijke, no-nonsense mensentaal.

Safety Engineering

 We vertalen de complexe wetgeving rond veiligheid naar technisch én economisch haalbare oplossingen

Procesveiligheid (HAZOP, ...)
Machineveiligheid (CE, ...)
Explosiegevaar
(ATEX, ...)
Brandveiligheid (Compartimentering, ...)
Gevaarlijke
producten

Contact

Op zoek naar een studiebureau dat u concrete, praktische
oplossingen aanreikt zodat u gegarandeerd voldoet aan alle
regelgevingen?

Neem gerust contact met ons op.

 

Christophe Huyghe
Expert Technische Veiligheid

safety@ddeng.be
0474 300 685

Of liever via een contactformulier?