Procesveiligheid

Procesveiligheid (incl. een HAZOP studie) is een ruime term van diverse maatregelen (zowel ontwerp als beveiligingssystemen en procedures) om de veilige werking van uw processen te garanderen. Als studie- en ingenieursbureau gespecialiseerd in Hazop en andere procesveiligheid bent u bij DDS aan het juiste adres. Onze Hazop ingenieurs dragen efficiëntie hoog in het vaandel en zoeken steeds naar technisch én economisch haalbare oplossingen.

Er gelden steeds strengere veiligheids- en milieunormen voor bedrijven. Het is dan ook van uitermate belang dat uw processen op een veilige en betrouwbare manier verlopen. Daarom moeten gevaarlijke scenario’s uitgesloten worden. Denk bijvoorbeeld aan het overlopen of lekken van een tank met een corrosief product, wat nefaste gevolgen heeft voor mens en milieu.

De meerwaarde van DD Engineering (Safety)

Als erkende én gekwalificeerde partner van Procter and Gamble hebben we bij DDS ondertussen een bijna 30-jarige lange kennis opgebouwd op het vlak van procesveiligheid. Als studiebureau analyseren onze procesveiligheid-ingenieurs uw processen tot in detail om de mogelijke risico’s correct in te schatten. We zoeken steeds naar een technisch haalbare oplossing en werken deze concreet uit zodat u dit snel kan (laten) uitvoeren.

Dankzij onze praktijkervaring kunnen we zo bv. het geschikte type instrumentatie bepalen, de keuze van pompen, tanks,… noem maar op.

Wat biedt DD Safety u aan?

Door onze jarenlange expertise als specialist in procesveiligheid bieden we veiligheidsstudies die het beste aansluiten bij uw proces. De meest gekende is de Hazop-studie, waarbij procesafwijkingen in kaart worden gebracht. Onze Hazop ingenieurs dragen efficiënte meetings hoog in het vaandel. Onze goede voorbereiding en charismatische ingenieurs zorgen voor een efficiënte en effectieve werking.

De veiligheidsmaatregelen kunnen uitgewerkt worden in aparte procesveiligheidsstudies (PSS) waarbij alle beveiligingen gedimensioneerd worden volgens het worst-case scenario. Aanvullend hoort hierbij een LOPA-analyse en SIL-verificatie van de veiligheidssystemen (SIS = safety instrumented system).

Waarom kiezen voor DDS ls studiebureau Hazop?

Klanten appreciëren onze aanpak: efficiënt, flexibel én zeer pragmatisch. Zo leiden onze complexe veiligheidsstudies effectief tot een snelle technische uitwerking, al dan uitgevoerd niet door onze eigen DDS-ingenieurs. En dient het niet enkel om wettelijk of administratief in orde te zijn.

CONTACT

Op zoek naar een studiebureau dat u concrete, praktische
oplossingen aanreikt zodat u gegarandeerd voldoet aan alle
regelgevingen?

Neem gerust contact met ons op.

Expert Technische Veiligheid

Christophe Huyghe

T+32 (0) 57 42 15 21
Esafety@ddeng.be

Of via onderstaand formulier.