DIGITAL– Read: 3 min.

MES4SME 2019

Tags:Digital

Op maandag 9 december organiseerden we samen met verschillende technologiepartners MSE4SME. Een event speciaal voor KMO’s rond productiesoftware en Industry 4.0.

Naast een aantal algemene inzichten en een technologie-overzicht werden er op MES4SME heel wat industriële succesverhalen besproken en gedemonstreerd . Een ideaal moment dus voor wie met vragen of uitdagingen zat rond productiesoftware en Industry 4.0.

Om 18.30u gaven we zelf bv meer uitleg over hoe we beMatrix hebben geholpen met de integratie van verschillende planningssystemen voor machines op dezelfde lijn. Zeker de moeite waard om even te komen luisteren!

Er werd daarnaast ook een mogelijkheid voorzien om als productiebedrijf een korte pitch te geven van de huidige uitdagingen of zoektocht naar digitalisatie-ondersteuning. De MES4SME proeftuin wil een brede groep aan eindgebruikers informeren, adviseren en begeleiden bij het analyseren en uitwerken van een productiesoftware traject. De meerwaarde van de proeftuinresultaten voor de doelgroep bedrijven kan als volgt samengevat worden:

 

  • MES 4.0 technologie overzicht toegepast in een realistische demonstratie omgeving en een configureerbare experimenteer omgeving
  • Betere inschatting van de kosten-baten voor een eigen business case
  • Sneller en kosten-efficiënter afleggen van een MES traject via een objectieve functionele-vereistenstudie en kosten-baten analyse

 

 

Doelgroep

Dit kick-off event van de proeftuin richtte zich tot alle KMO productiebedrijven uit allerhande sectoren die de stap willen zetten naar het invoeren van een MES/productiesoftware.

Functieprofielen: C-levels, bestuurders, productiemanagers, operations managers en IT managers.

 

 

Praktische informatie

 

Datum Maandag 9 december 2019
Duur 13h30 – 20h00
Locatie EXIT 5, EXperience, Innovation & Technology
@Renson, Maalbeekstraat 10 • IZ 2 Vijverdam • B-8790 Waregem
Kostprijs Productiebedrijven/intermediairen
€150 / €120 (korting leden Agoria-Voka)
Aanbieders/systeemintegratoren
Vraag naar de technologiepartner voorwaarden
Inbegrepen Deelname, infobundel, walking dinner, netwerkreceptie
Timeslot voor pitch omtrent noden (indien gewenst)
Taal Nederlands
Meer info isye@ugent.be

Contact

Ook benieuwd wat onze digitale ingenieurs voor uw productievloer kunnen betekenen? Neem gerust contact op met Bob of Stefan. Zij brengen u graag in contact met de juiste ingenieurs voor uw project.