REFERENTIE – Read: 3 min.

Barry Callebaut: OT Security Risk Assessment

Barry Callebaut is ’s werelds grootste chocoladefabrikant. Het bedrijf is actief in 30 landen. De verschillende productieomgevingen van BARRY CALLEBAUT zijn wereldwijd verspreid en verbonden met een complex datanetwerk, met alle mogelijke veiligheidsrisico’s vandien. DD Digital bracht de actuele cybersecurity-toestand in kaart, incl. de daarbij horende risico’s van de verschillende productie-omgevingen van Barry Callebaut. In eerste instantie van de hoofdplant in Wieze, in tweede instantie van hun uitgebreide en wereldwijde netwerk.

Om op een zo kort mogelijke periode de actuele cybersecurity-toestand en de bijhorende risico’s van de productie-omgevingen realistisch in te schatten, stelden onze cybersecurity experten eerst een gericht risico-assessment op.

Gericht risico-assessment

Na een intake-gesprek gecombineerd met een uitgebreide technische rondgang in de eigenlijke productiehallen van de hoofdsite te Wieze gingen onze technische cybersecurity experts aan de slag. Ze verzamelden de nodige informatie en stelden via gerichte vragen een risico-assessment op van de 2 representatieve productielijnen.

Duidelijk overzichtsrapport

Onze ingenieurs stelden vervolgens een concreet overzichtsrapport op, gebaseerd op de technische conclusies en de resultaten van het uitgevoerde risico-assessment. Dit rapport dient vervolgens gebruikt te worden als eerste aanzet voor het verbeteren en optimaliseren van de algemene cybersecurity bij BARRY CALLEBAUT, om vervolgens te resulteren in een concreet actieplan.

Concreet actieplan cyber-security

DD Digital stelde een concreet actieplan op voor het verbeteren en optimaliseren van de OT cybersecurity in de verschillende sites van BARRY CALLEBAUT wereldwijd. Aan dit actieplan hangen heel wat voordelen vast:

  • Correcte inschatting huidige en toekomstige risico’s voor industriële operaties.
  • In geval van effectieve dreiging: Correcte inschatting van de eigenlijke werking en de efficiëntie van mogelijke verzachtende maatregelen
  • Overtuiging van de zakelijke beslissers van de juistheid van deze beoordelingen om voldoende te investeren in bedrijfsprocessen en moderniseringsinitiatieven voor operationele veiligheid.
Klant: Barry Callebaut

Barry Callebaut is ’s werelds grootste chocolade-fabrikant. De Barry Callebaut Group produceert al meer dan 175 jaar chocolade en cacaoproducten. De groep bedient de hele voedingsindustrie, van industriële voedingsmiddelenfabrikanten tot ambachtslieden en professionele gebruikers.

Locatie: Lebbeke-Wieze

www.barry-callebaut.com

Contact

Ook benieuwd wat onze digitale ingenieurs voor uw productievloer kunnen betekenen? Neem gerust contact op met Bob of Stefan. Zij brengen u graag in contact met de juiste ingenieurs voor uw project.