REFERENTIE – Read: 4 min.

Jansen Keukens – Studie verhuis bestaand atelier naar nieuwe bedrijfshal

Diensten: Conceptstudie

Jansen keukens plaatst sinds 1988 echte maatwerkkeukens bij hun particuliere klanten. Ze leveren al jaren producten waar ze honderd procent kunnen achter staan. Maatwerk van topkwaliteit, hoogstaand afgewerkt. Door het breder te zien ook op totaalprojecten te richten, hebben ze hun expertiseveld alleen maar uitgebreid en blijven ze groeien. Dit steeds vanuit hun basisprincipe: het product leveren dat de klant wil, gemaakt door vakmannen.

Om deze groei verder te zetten is Jansen Keukens zich aan het voorbereiden op de verhuis van het bestaande atelier naar een nieuwe bedrijfshal met oppervlakte van +/- 8.000m².

Situering

In hun bestaande hal kampten ze met volgende pijnpunten:

  • Zeer veel stockage op de vloer, tussen de machines
  • Veel verspreide opslag
  • Blockstockage van kasten en toestellen -> tijdsverlies als middelste toestel nodig is
  • Geen duidelijk zicht op exacte locatie van een kast of toestel -> tijdsverlies met zoeken
  • Te eenvoudig voor koeriers om binnen en buiten te lopen

In hun nieuwe loods wordt de opslag van onderdelen en keukentoestellen voorzien, komende van toeleveranciers, alsook de assemblagelijnen met nodige machines.
Verder worden ook de afgewerkte producten in deze hal gestockeerd voor transport naar de klant.

 

 

Doel

Het doel van de studie was op een laagdrempelige manier:

  • de huidige hal bekijken en pijnpunten aanduiden.
  • voorstellen doen qua layout voor inplanting van machines, opslag en het laden en lossen voor de nieuwe hal.

 

 

Aanpak

Huidige situatie in kaart brengen

Als start hebben we alle huidige bewegingen en hun frequentie in kaart gebracht. De ontvangst van goederen en hun opslag, productie, opslag afgewerkte producten en de expedition ervan.

Samen met Jansen keukens keken we welke mogelijkheden nog overwogen moesten worden in de nieuwe hal. Er diende extra ruimte voorzien te worden voor:

  • Platenmagazijn
  • Bureautje voor magazijnier/receptie
  • Plateaulift
  • Rekken voor uitvoer klaar te zetten
  • Uitvoerzone voor projecten klaar te zetten

Daarnaast moest de invoer en uitvoer beiden met een vrachtwagen kunnen.
Op basis van de verzamelde gegevens hebben we de huidige flows van gemiddeld tot heel vaak aangebracht op een layout.

Resultaat van de studie

Rekening houdend met de verzamelde informatie, de opgestelde lay-out en de verschillende vereisten stelden onze ingenieurs een vlokkenplan op en werkten we finaal 4 verschillende concepten uit.
Op basis van de vlokkenplannen werd een kwalitatieve uitwerking gedaan van elk verschillend concept met telkens de voor en nadelen. De verschillende aandachtspunten waren onder andere:

  • De laadkades en verkeer
  • Kruisen van de flows
  • Opsplitsing van brandzonering
  • Eenvoudigheid van de flows

Zo kreeg Jansen Keukens inzicht in de beste mogelijkheden voor zijn site waar ze nadien verder op kunnen bouwen om dit in detail uit te werken.

Klant: Jansen Keukens

Jansen keukens plaatst sinds 1988 echte maatwerkkeukens bij hun particuliere klanten. Ze leveren al jaren producten waar ze honderd procent kunnen achter staan. Maatwerk van topkwaliteit, hoogstaand afgewerkt.

Locatie: Hoogstraten

Website: www.jansen-keukens.be

Meer weten?

Ook benieuwd wat onze plant engineers voor uw productievloer kunnen betekenen? Neem gerust contact op met Bob of Stefan. Zij brengen u graag in contact met de juiste ingenieurs voor uw project.

 

Bob Peeters

T+32 (0) 57 42 15 21
Eplant@ddeng.be

Stefan Vercauteren

T+32 (0) 57 42 15 21
Eplant@ddeng.be

Pin It on Pinterest

Share This