REFERENTIE – Read: 2 min.

Marlux/Stradus – Uitbreiding site

Tags: Plant, Bouw

Bijplaatsen gebouw en installatie van verdelingslijn ter uitbreiding van het assortiment

Doelstelling: Marlux/Stradus, een producent van kwalitatieve tegels en klinkers had nood aan een partner om hun voorziene uitbreidingswerken op de Gentse site te coördineren. Belangrijke aspecten waren: het bewaken van de strakke deadlines en dit met een minimale impact op de bestaande productie, die tijdens het traject draaiende bleef.

Binnen het project was DD Engineering verantwoordelijk voor het volledige parcours. Van het begeleiden van de plant engineering en de detailed engineering over de domeinen lay-out, piping, automatisatie, elektriciteit, utilities, HVAC en brandveiligheid tot de effectieve realisatie van de uitbreidingswerken.

Tijdens de constructiefase stonden we in voor de planning, de algemene coördinatie en begeleiding van de bouw van de site en het aansturen van verschillende leveranciers. De facilitering van het EPB-rapport behoorde ook tot ons takenpakket.

ResultaatNiet alleen ontzorgde DD Engineering Marlux/Stradus tijdens dit uitbreidingstraject, ook werden alle deadlines behaald en dit met een productie die op volle capaciteit is kunnen blijven draaien.

 

Jaar: 12/2018 – 12/2019

Dienst: Project Management, Project Engineering, strategisch advies

Expertises: Plant design

Disciplines: Lay-out, piping, mechanical & equipment engineering, utilities engineering, automatisatie, electrical engineering, HVAC, construction management

Meer weten?

Ook benieuwd wat onze plant engineers voor uw productievloer kunnen betekenen? Neem gerust contact op met Stefan. Hij brengt u graag in contact met de juiste ingenieurs voor uw project.

 

Stefan Vercauteren

T+32 (0)485 40 92 73
Eplant@ddeng.be