HomeReferentiesNuscience – Uitbreiding magazijnen

Nuscience – Uitbreiding magazijnen

Bouw, Food, Plant, Referenties

Nuscience Drongen, onderdeel van de Royal Agrifirm Group, is een toonaangevend en ambitieus bedrijf dat voedingssupplementen ontwikkelt en produceert voor de diervoederindustrie.
Zo bieden ze innovatieve oplossingen aan de hedendaagse uitdagingen in de diervoederindustrie. Hun sterke visie rond groei, concurrentievermogen en duurzaamheid binnen de site Drongen werd erkend door het krijgen van de ‘Factory of the Future Award’ in 2017’ en een herbevestiging in 2021.
Nuscience Drongen, onderdeel van de Royal Agrifirm Group, is een toonaangevend en ambitieus bedrijf dat voedingssupplementen ontwikkelt en produceert voor de diervoederindustrie. Zo bieden ze innovatieve oplossingen aan de hedendaagse uitdagingen in de diervoederindustrie.

Klant: Nuscience
Locatie: Drongen
Website: www.nuscience.eu

Doel

 

Door footprint reorganisatie, productieverhoging en differentiatie van de productie voldeed het huidige magazijn niet meer aan de gestelde eisen. Er werd beslist om een nieuw magazijn van 4000m² te bouwen om efficiënter te kunnen stockeren en uit te leveren zonder nog langer gebruik te moeten maken van externe stockageplaatsen.
Bij het uitwerken van de plannen werd ook de volledige logistieke flow rond de fabriek bekeken en aangepast. Dit vereiste het uitbreken & verplaatsen van de bestaande weegbrug, de aanleg van een nieuwe vrachtwagenparking en de aanleg van een parking voor het personeel. Duurzaamheid betekende hier een betere benutting van industriegrond door, in plaats van extra naastliggende terrein in te nemen voor parking, verticaal te denken. Zo was het logische gevolg een dakparking op het nieuwe magazijn, uniek in de Gentse industriezones.
Door de vele andere projecten en uitdagingen die het interne projectteam aan het opnemen was, sprak Nuscience opnieuw, na een eerdere samenwerking, DDE aan om dit project in goede banen te leiden.

“Na een eerdere positieve samenwerking, was het voor mij logisch om terug met DDE samen te werken voor de uitvoering van dit project. Wij willen als bedrijf onze eigen projectleiders inzetten op onze core business, de bedrijfsprocessen, niet op de bouw van een magazijn. Hierin heeft DDE veel meer ervaring. De project manager volgde de werken heel accuraat op en stuurde tijdig bij waar nodig. Zo slaagden we erin om het nieuwe magazijn en de nieuwe logistieke flow tijdig, én op een veilige manier, in gebruik te nemen.”

– Chris Mercier, Agrifirm Capex & Technology Director

Resultaat

 

De Project Manager van DDE ontzorgde het projectteam van Nuscience door de volledige projectcoördinatie op zich te nemen.
Naast de gekende projectpijlers als planning, scope en budget, stelt Nuscience veiligheid steeds als eerste prioriteit. Dit werd dan ook in de hele projectuitvoering zowel in beslissingen als communicatie naar externe partijen mee uitgedragen door DDE.

 

Planning in functie van logistieke flow

Duidelijke deadlines werden uitgezet met enkele milestones waarvan niet afgeweken kon worden. Verder was het een grote prioriteit dat het operationele en logistieke deel van de fabriek geen nadelen ondervond van de verandering in de logistieke flow. Daarom werd beslist om in verschillende fases te werken, waarbij de logistieke flow rond de fabriek in elke fase niet veranderde.
Via de strakke opvolging van de vooropgezette planning werd het magazijn tijdig in gebruik genomen en waren er weinig tot geen problemen voor aankomende vrachtwagens tijdens de verschillende projectfases.

 

Project Management

Aanpassingen en vernieuwingen aan fabrieken tijdens operationele vereist nog meer dan anders een goede samenwerking & communicatie tussen het projectteam incl. aannemers en de operations. Via vaste meetings werden operations en technische dienst betrokken bij alle beslissingen en werd het management op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Via deze open communicatie verzekerden we dat iedereen op elk moment op de hoogte was en vermeden we onaangename verrassingen.

 

Construction management

Een belangrijke fase in het project was de aanleg van nieuwe wegenis en de bouw van 4000m² magazijn inclusief de dakparking. Eén van de grote uitdagingen zat in de constructie van de oprijlaan. De speciale technieken als het warmtenet en sneldrogende beton op de schuine helling (20%) eisten een zeer strakke planning om het geheel correct uit te voeren. De project manager van DDE nam de coördinatie van de vele aannemers en vele controles van de werf voor zijn rekening.
Tijdens deze wekelijkse werfmeetings werden duidelijke afspraken gemaakt en beslissingen genomen die maakte dat het magazijn, de dakparking en omliggende wegenis zonder grote problemen en veilig opgeleverd werd.

Contact

Ook benieuwd wat onze plant engineers voor uw productievloer kunnen betekenen?

Contacteer me gerust. We helpen u graag verder.

Karel Staelens
Zaakvoerder

karel.staelens@ddeng.be
0479 99 48 49

Of liever via een contactformulier?