HomeReferentiesNuscience – Project Management nieuwe fabriek

Nuscience – Project Management nieuwe fabriek

Food, Referenties, Safety

Nuscience Drongen, onderdeel van de Royal Agrifirm Group, is een toonaangevend en ambitieus bedrijf dat voedingssupplementen ontwikkelt en produceert voor de diervoederindustrie.
Zo bieden ze innovatieve oplossingen aan de hedendaagse uitdagingen in de diervoederindustrie. Hun sterke visie rond groei, concurrentievermogen en duurzaamheid binnen de site Drongen werd erkend door het krijgen van de ‘Factory of the Future Award’ in 2017’ en een herbevestiging in 2021.

Nuscience Group is de belangrijkste partner voor diervoederproducenten over de hele wereld. Ze zijn een wereldwijde speler in premixen, concentraten, nutritionele concepten en voederadditieven in de diervoederindustrie. Het is een organisatie van ongeveer 1200 medewerkers en levert haar producten in meer dan 80 landen. Zij genereert een jaarlijkse omzet van meer dan € 450 miljoen en heeft 13 productielocaties verspreid over de hele wereld.

Klant: Nuscience
Locatie opdracht: Drongen
Website: www.nuscience.eu

Tijdens de constructiefase merkten ze bij Nuscience dat ze ondersteuning nodig hadden om de vooropgestelde timing van het project te halen. Een veelvoud aan onderaannemers moest gecoördineerd worden, en er moest voortdurend op de werf opgevolgd worden. DD Engineering heeft heel wat ervaring met construction management en stelde 2 ervaren projectingenieurs aan om Nuscience hierbij te ondersteunen.

De nieuwe plant is uniek dankzij de ver doorgevoerde automatisatie- en procesvernieuwingen. Verschillende “best practices” en innovaties uit andere sectoren werden inventief in de fabriek toegepast.

Ook biedt de opbouw van het proces en het silopark de flexibiliteit om snel in te spelen op de wensen van de markt en de veranderende technologie binnen de ingrediënten en premixwereld. Nuscience brengt met deze fabriek zijn productiecapaciteit op meer dan 10.000 ton per maand. De fabriek werd in eigen regie samen met een groep van onderaannemers opgeleverd en afgewerkt.

 

Planning constructie

Onze ingenieurs werkten overkoepelend over het volledige project als rechterhand van de technische directie. Een van de projectingenieurs zorgde voor de planning van de constructiefase, zoals het regelen van de verschillende werken met de onderaannemers.

 

Opvolging planning

Om ervoor te zorgen dat de planning gerespecteerd werd, werd op de werf zelf ook alles in goede banen geleid door DD Engineering. Kleinere of grotere problemen werden adequaat opgelost, met minimale impact op de timing en het budget.

 

Oplevering op tijd en binnen budget

De samenwerking verliep erg goed. De oude fabrieken werden gefaseerd gesloten en de nieuwe fabriek werd op tijd en binnen budget opgeleverd. Alles is volgens plan verlopen.

 

Factory of the Future Award 2017

Voor de inspanningen en innovaties werd de fabriek nadien ook beloond met de Factory of The Future Award 2017.

Contact

Op zoek naar een studiebureau dat u concrete, praktische
oplossingen aanreikt zodat u gegarandeerd voldoet aan alle
regelgevingen?

Neem gerust contact met ons op.

 

Christophe Huyghe
Expert Technische Veiligheid

safety@ddeng.be
0474 300 685

Of liever via een contactformulier?