REFERENTIE – Read: 3 min.

Nuscience – Project Management nieuwe fabriek

Tags: Safety, Food

Nuscience Group is de belangrijkste partner voor diervoederproducenten over de hele wereld. Ze zijn een wereldwijde speler in premixen, concentraten, nutritionele concepten en voederadditieven in de diervoederindustrie. Het is een organisatie van ongeveer 1200 medewerkers en levert haar producten in meer dan 80 landen. Zij genereert een jaarlijkse omzet van meer dan € 450 miljoen en heeft 13 productielocaties verspreid over de hele wereld.

Locatie opdracht DD Engineering: Drongen

Tijdens de constructiefase merkten ze bij Nuscience dat ze ondersteuning nodig hadden om de vooropgestelde timing van het project te halen. Een veelvoud aan onderaannemers moest gecoördineerd worden, en er moest voortdurend op de werf opgevolgd worden. DD Engineering heeft heel wat ervaring met construction management en stelde 2 ervaren projectingenieurs aan om Nuscience hierbij te ondersteunen.

De nieuwe plant is uniek dankzij de ver doorgevoerde automatisatie- en procesvernieuwingen. Verschillende “best practices” en innovaties uit andere sectoren werden inventief in de fabriek toegepast.

Ook biedt de opbouw van het proces en het silopark de flexibiliteit om snel in te spelen op de wensen van de markt en de veranderende technologie binnen de ingrediënten en premixwereld. Nuscience brengt met deze fabriek zijn productiecapaciteit op meer dan 10.000 ton per maand. De fabriek werd in eigen regie samen met een groep van onderaannemers opgeleverd en afgewerkt.

Planning constructie

Onze ingenieurs werkten overkoepelend over het volledige project als rechterhand van de technische directie. Een van de projectingenieurs zorgde voor de planning van de constructiefase, zoals het regelen van de verschillende werken met de onderaannemers.

Opvolging planning

Om ervoor te zorgen dat de planning gerespecteerd werd, werd op de werf zelf ook alles in goede banen geleid door DD Engineering. Kleinere of grotere problemen werden adequaat opgelost, met minimale impact op de timing en het budget.

Oplevering op tijd en binnen budget

De samenwerking verliep erg goed. De oude fabrieken werden gefaseerd gesloten en de nieuwe fabriek werd op tijd en binnen budget opgeleverd. Alles is volgens plan verlopen.

Factory of the Future Award 2017

Voor de inspanningen en innovaties werd de fabriek nadien ook beloond met de Factory of The Future Award 2017. 
Klant: Nuscience

Nuscience Group is de belangrijkste partner voor diervoederproducenten over de hele wereld. Ze zijn een wereldwijde speler in premixen, concentraten, nutritionele concepten en voederadditieven in de diervoederindustrie.

 

Locatie: Mechelen, maar ook in vele andere niet-Belgische locaties

www.nuscience.be

De samenwerking verliep erg goed en ik had vertrouwen dat ik mij door deze ondersteuning minder zorgen moest maken om het project. Het resultaat was er ook: de oude fabrieken werden gefaseerd gesloten en de nieuwe fabriek werd op tijd en binnen budget opgeleverd. Alles is volgens plan verlopen. Ik zou in de toekomst nog durven kijken naar de ondersteuning van DD Engineering.

 

Chris Mercier
Nuscience

Contact

Benieuwd wat onze safety ingenieurs voor uw productievloer kunnen betekenen? Neem gerust contact op met Christophe. Hij brengt u graag in contact met de juiste ingenieurs voor uw project.

 

Christophe Huyghe
Expert Technische Veiligheid

T+32 (0) 57 42 15 21
Esafety@ddeng.be