HomeReferentiesYummy Bakery Verdubbeling productiecapaciteit

Yummy Bakery Verdubbeling productiecapaciteit

Food, Plant, Referenties, Safety

Yummy Bakery, het voormalige GEAL, heeft als missie zo veel mogelijk mensen de heerlijke smaak van hun traditionele pannenkoeken te leren kennen.
Het familiebedrijf, opgericht door Annie Alderweireldt in 1984, heeft naast de vele private label producten ook een eigen merk: de Brugse Pannenkoek. Deze pannenkoek is de kern van het productengamma en het paradepaardje van het bedrijf. Vandaag runt Annie samen met haar kinderen Tom en Sara Geldhof een bedrijf waarbij de focus ligt op verdere uitbreiding en export van de heerlijke Yummy producten.
Yummy Bakery, het voormalige GEAL, heeft als missie zo veel mogelijk mensen de heerlijke smaak van hun traditionele pannenkoeken te leren kennen. Het familiebedrijf, opgericht door Annie Alderweireldt in 1984, heeft naast de vele private label producten ook een eigen merk: de Brugse Pannenkoek. Deze pannenkoek is de kern van het productengamma en het paradepaardje van het bedrijf.

Klant: Yummy Bakery – Brugse Pannenkoeken
Locatie: Brugge
Website: www.yummybakery.eu

Doelstelling

Het doel voor Yummy Bakery is haar capaciteit in 2021 te verdubbelen. Naast de 3 reeds bestaande lijnen, heeft men een grote nieuwe lijn gebouwd die de totale capaciteit van de productie onmiddellijk verdubbelt en tot 12.000 pannenkoeken per uur kan bakken en afvullen.

 

Oplossing

DDE heeft in 2 fases ondersteuning geboden aan Yummy Bakery. De 1e en belangrijkste fase was de lay-out engineering. De bedoeling was om de lijn in te passen op de bestaande locatie in Brugge.
Tijdens de 2de fase heeft DDE ondersteuning geboden bij de uitvoering van het project. Onze rol was duidelijk: We ontzorgen de klant door de coördinatie en planning van het project in handen te nemen. Er mocht niets over het hoofd gezien worden, zodat het project volgens planning opgeleverd en in bedrijf genomen kon worden.

 

Ook Tom Geldhof, eigenaar en bedrijfsleider bij Yummy Bakery, bevestigt hoe DDE hem ontzorgde en de tijd gaf voor zijn eigen dagdagelijkse uitdagingen:

“Na de eerste succesvolle lay-out oefening, gaf ik opnieuw het vertrouwen aan DDE om te ontzorgen tijdens de uitvoering van het project.

 

De project manager van DD Engineering overtrof het gestelde vertrouwen en nam de project uitvoering volledig uit mijn handen.

 

Tijdens ons wekelijks overleg, bleek ook snel dat we met 4 ogen i.p.v. 2, nog veel beter de planning en de uitvoering onder controle konden houden. Ik kijk dan ook opnieuw succesvol terug op de samenwerking met DD Engineering.”

– Tom Geldhof, eigenaar en bedrijfsleider Yummy Bakery

Onze aanpak

Fase 1: Lay-out

De grootste uitdaging was het bepalen van de juiste lay-out en logistieke flows van de grondstoffen en personeel. Na onze grondige analyse en bijhorende denkwerk, konden we samen met de klant de juiste flows bepalen en een inventieve lay-out voorstellen, zodat de productielijn toch binnen de bestaande locatie te Brugge ingetekend kon worden. De veiligheid en ergonomie van de werknemers bleef vooropstaan bij de gemaakte voorstellen.

Na het bepalen van de lay-out, hebben we alle noden en uitdagingen in kaart gebracht, zodat er tijdens de uitvoering van het project niets over het hoofd gezien zou worden.

Afsluitend van deze fase verleende DDE op basis van een offerte vergelijk nog het nodige advies aan de klant voor de selectie van de juiste partners voor de uitvoering van het project.

 

Fase 2: Detail engineering en uitvoering

Volgende onderdelen maakten deel uit van onze scope:

 

 • Utiliteiten en nutvoorzieningen
  • Elektriciteit
  • Gas (van Propaan → Aardgas)
  • Water
  • Koeltechnieken
  • Perslucht
 • Civiele werken
  • Bekleding (sandwichpanelen)
  • Energiemanagement (zonnepanelen)
 • Opvolging uitvoering proces equipment:
  • Deeg aanmaak installatie
  • Bakstraat
  • Verpakkingslijn met 3 autonome robots

In eerste instantie was onze project manager verantwoordelijk voor de begeleiding en opvolging van de 3 belangrijkste aannemers van proces equipment. Het betreft hier de leveranciers van de deeg-aanmaakinstallatie, de bakoven en verpakking. Onze project manager bleef t.e.m. de oplevering van de respectievelijke installaties verantwoordelijk voor de planning, communicatie, werfopvolging en oplevering van de installaties. ~

Daarnaast waren er ook nog heel wat uitdagingen op het civiele en utilities vlak. Onze project manager kwam er achter dat er nog een plaats gezocht moest worden voor de condensor en trafo. Door de overstap van Propaan naar aardgas, werd de bestaande gastank overbodig. Dit gaf bijkomende plaats voor de condensor en trafo, maar gaf de nodige uitdaging om een praktische en economische verbinding te maken met de middendrukaansluiting voor aardgas. Door een goede vooruitziende planning in combinatie met een open communicatie tussen de klant en DD Engineering, verliep de uitvoering en aansluiting van alle onderdelen volledig zoals voorzien.

 

Resultaat

Ondanks de vele uitdagingen op utilities-, civiel- of elektriciteitsvlak kon de nieuwe productielijn opgestart worden in mei zoals voorzien. Hiermee draait de productie op volle toeren en kan de vraag naar overheerlijke pannenkoeken nog beter ingevuld worden. Wij kijken ook trots terug naar een constructieve en productieve samenwerking om dit project van A tot Z te helpen ondersteunen!

Contact

Ook benieuwd wat onze plant engineers voor uw productievloer kunnen betekenen?

Contacteer me gerust. We helpen u graag verder.

Karel Staelens
Zaakvoerder

karel.staelens@ddeng.be
0479 99 48 49

Of liever via een contactformulier?