PLANT– Read: 3 min.

Vier unieke voordelen van een multidisciplinaire aanpak

DD Engineering is een multidisciplinair engineeringsbureau, dat al meer dan 30 jaar technische uitdagingen in de industrie begeleidt en uitvoert. Dit multidisciplinaire karakter wordt vaak anders ingevuld. Daarom bij deze een woordje uitleg.

In 2020 besloten we om onze specialisaties beter kenbaar te maken en te gieten in afzonderlijke business units. Door onze expertises binnen elk van deze specialisaties kunnen we elk onderdeel van een totaalproject in de industrie begeleiden, m.a.w. van concept tot oplevering.

  • DDP – Plant Engineering Design: Project management, proces- & project engineering
  • DDL – Logistieke Engineering: Studies en implementaties van logistieke projecten
  • DDS – Safety Engineering: Procesveiligheid, CE ATEX, Brandveiligheid, voedselveiligheid, …
  • DDD – Digital Engineering (IND 4.0): Digitalisatie van de productie omgeving

Unieke voordelen multidisciplinaire aanpak

De combinatie van deze specialisaties resulteert in een vier unieke voordelen:

 

  • Op elk gebied binnen een totaalproject kan DD Engineering ondersteuning bieden en u ontzorgen
  • Binnen elke specialisatie spreekt u met engineers met de juiste opleiding en expertise. En m.a.w. dus ook uw taal spreken.
  • Synergiën binnen de verschillende specialisaties resulteren in een hogere efficiëntie en dus kortere doorlooptijd van uw project
  • Deze synergiën zorgen er ook voor dat al uw noden op het juiste moment binnen een technisch project ingevuld worden. Dit borgen we met een SPOC (Single point of contact), die ook uw andere noden binnen een project identificeert en wanneer nodig zelf terugvalt op één van de meer dan 40 overige experten en/of deze op de juiste moment inschakelt binnen het project.
 

Onze unieke voordelen: een praktijkvoorbeeld

 

Omschrijving: Greenfield logistiek center voor de opslag van gevaarlijke producten.

Onze klant wil met een heel ambitieuze planning een geautomatiseerd magazijn bouwen voor de opslag van gevaarlijke producten. Dit greenfield project wordt begeleid door een senior project manager van DD Plant Engineering. Hij fungeert als SPOC en introduceerde van bij de aanvang van het project een expert van zowel de specialisaties DD Safety Engineering, als DD Logistieke Engineering.

 

Door onmiddellijk de juiste experten te betrekken, blijft de vooropgestelde timing geborgd. Daarnaast vullen de verschillende specialisaties elkaar niet enkel aan, maar versterken ze ook juist elkaar om snel te komen tot de juiste logistieke technieken en niveau van automatisatie volgens de noden van de klant en volgens de wettelijke veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen. Hierdoor blijft ook de driehoek van budget, scope en timing geborgd. Op deze manier is de klant volledig ontzorgd en treden er in een latere fase geen onverwachte verrassingen meer op. In het project zal uiteindelijk ook onze specialisatie DD Digital Engineering betrokken worden, zodat ook de juiste productiesoftware gekozen wordt.

CONTACT

Ook op zoek naar advies & engineering op maat van uw productie?

 Neem gerust contact met ons op.

Stefan Vercauteren

T+32 (0)485 40 92 73
Eplant@ddeng.be

Of via onderstaand formulier.

1 + 5 =