HomeIngenieursbureau

Ingenieursbureau
DD Engineering

 

Als onafhankelijk en multidisciplinair ingenieursbureau voor de industrie engineeren wij bij DDE de fabrieken van morgen.
DD Engineering ondersteunt en ontzorgt al meer dan 30 jaar zijn klanten en dit door te focussen op industriële innovatie, optimalisatie en automatisatie.

Ingenieursbureau DD Engineering - lijntekening
Ingenieursbureau DD Engineering

Ingenieursbureau
diensten

Strategisch Engineering
Advies & Consulting

Ingenieursbureau DD Engineering - Project Management

Project
Management

Ingenieursbureau DD Engineering - Process & Project Engineering

Process & Project
Engineering

Ingenieursbureau DD Engineering - Studies en Berekeningen

Studies &
berekeningen

Ingenieursbureau DD Engineering - Construction Management

Construction
Management

Van uitbreidingen en optimalisaties van uw productievloer tot energie-optimalisaties. Met meer dan 65 ingenieurs zijn we als ingenieursbureau uitermate gespecialiseerd in optimalisatie en automatisatie van productievloeren.

→ Uitbreiding productie – Capital Expenditures projecten – Energie-optimalisaties – Masterplan studie – Verhoging rendement productie – Technische audits – Haalbaarheids- en ROI studie – …

Advies van ingenieurs
met proceskennis

 

Op zoek naar technisch advies? We blijven onszelf uitdagen en leggen de lat hoog. Onze ingenieurs vallen dan ook op door hun diepgaande expertise en passie voor engineering & techniek.

Benieuwd waar we u als ingenieursbureau advies over kunnen geven? We delen onze kennis graag.

Ingenieursbureau technisch advies DD Engineering

Architecten van productielijnen

 

Als multidisciplinair ingenieursbureau draait het bij ons rond de specialisaties plant engineering en safety engineering.

Door deze multidisciplinaire expertise zijn wij dé architect van productielijnen en logistiek om zo strategische uitbreidingen bij onze klanten tot een goed einde te brengen. Zij kunnen op hun twee oren slapen door de complete ontzorging die wij hen bieden.

PLANT
ENGINEERING
SAFETY
ENGINEERING

Veelgestelde
vragen

 

Naast engineering advies en technische onderwerpen, krijgen we als ingenieursbureau ook andere vragen voorgelegd. Hier vind je alvast de meest voorkomende.
Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact op!

Geven jullie als ingenieursbureau ook advies?

Zeker en vast. Onze ingenieurs ontzorgen u van A tot Z, met onafhankelijk advies, een hands-on & pragmatische aanpak en een ruime praktijkervaring.

Is DD Engineering een onafhankelijk ingenieursbureau?

We zijn een volledig onafhankelijk ingenieursbureau. Als onafhankelijke partij zijn we niet gebonden aan leveranciers. Hierdoor kunnen we u steeds de beste oplossing op de markt aanbieden.

Waar staat “multidisciplinair” ingenieursbureau precies voor?

DD Engineering is een multidisciplinair engineeringsbureau, maar dit multidisciplinaire karakter wordt vaak anders ingevuld. Wij zijn gespecialiseerd in plant engineering en safety engineering. Door onze expertises binnen elk van deze specialisaties zijn we een ingenieursbureau dat elk onderdeel van een totaalproject in de industrie kan begeleiden, m.a.w. van concept tot oplevering.

 

Meer weten? Bekijk onze blogpost over de unieke voordelen van een multidisciplinaire aanpak.

Kan ik ook voor Capital Expenditures projecten bij DDE terecht?

Zeker en vast. Wij zijn gespecialiseerd in zowel Capital Expenditures als OPEX projecten.

Kunnen jullie ons ook helpen met energie-optimalisaties?

Als ingenieursbureau zijn we ook gespecialiseerd in energie-optimalisatie. Dat doen we bijvoorbeeld via een pinch analyse, dit is een methodiek om (1) het globale energieverbruik in kaart te brengen en (2) opportuniteiten te identificeren voor energierecuperatie. Een pinch analyse verschaft u niet alleen nieuwe inzichten naar energierecuperatie, het geeft ook aan hoe en waar utility consumptie kan worden geoptimaliseerd. Implementatie van technologieën zoals warmtepompen of warmte-krachtkoppeling komen pas volledig tot hun recht na deze grondige studie.

Meer weten? Je vindt meer informatie over onze blogpost over energiebesparing via pinch analyse.

Wij willen onze productie uitbreiden. Wat nu?

Als ingenieurs bureau hebben we veel ervaring met uitbreidingen van productie.  Afhankelijk van uw noden en wensen kunnen we u helpen bij het volledige parcours: van het begeleiden van de plant engineering en de detailed engineering over de domeinen lay-out, piping, automatisatie, elektriciteit, utilities, HVAC en brandveiligheid tot de effectieve realisatie van de uitbreidingswerken.

Tijdens de constructiefase staan we vaak in voor de planning, de algemene coördinatie en begeleiding van de bouw van de site, het aansturen van verschillende leveranciers, de facilitering van het EPB-rapport, enz.

 

Meer weten hoe we u kunnen helpen bij het uitbreiden van uw productie? Neem gerust contact op!

Hoeveel ingenieurs werken er in jullie ingenieursbureau?

Momenteel hebben we meer dan 65 ingenieurs verspreid over de verschillende specialisaties en met verschillende profielen (project engineer, project manager, …)

Meer weten?
contact

 

Ook benieuwd wat onze plant engineers voor uw productievloer kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Stefan Vercauteren | Sales

Interessante
engineering links